dilluns, 18 de febrer de 2013

XARRADES 'ESTEM A TEMPS': PRE-ADOLESCÈNCIA.

El dijous, 21 de febrer, a les 15:15h., al taller de l'edifici de Primària (Joanot Martorell) tenim la primera xarrada amb el psicòleg José Gisbert Tío en el taller 'ESTEM A TEMPS': la PRE-ADOLESCÈNCIA.

Què es preten amb el taller 'ESTEM A TEMPS'?

El 2005 la Unitat de Prevenció Comunitària (UPC) va iniciar un projecte educatiu  per previndre el consum precoç de drogues, ajudant a mares i pares perquè incorporen en la criança dels seus fills des del primer any d'escolarització un estil educatiu que funcione com a factor de protecció de les drogodependències.

En col · laboració amb els directors de les escoles públiques de Vila-real, la UPC unix en grups formatius a mares i pares que estan educant fills d'edats similars, i inicia amb ells a principi de cada curs escolar els tallers de mares i pares Estem a temps.


El format és senzill: un cop al mes, en cada grup s'impartix una sessió dirigida pel tècnic de la UPC en què es dota als pares i mares de les eines educatives i de convivència necessàries dirigides a promoure a la llar actituds i estils de vida saludables, i també a potenciar en els fills una sèrie d'habilitats que reduixen el risc que en el futur s'impliquen en el consum de drogues.


Està demostrat que hi ha una sèrie d'habilitats, capacitats i actituds que influixen a l'hora de decidir provar les drogues i d'acabar tenint problemes amb elles quan arriba l'adolescència. Si des de ben xicotet@, al xiquet@ se l'educa en l'adquisició i desenvolupament d'aquestes capacitats, la seua personalitat serà prou forta com per no veure involucrat en drogues ni en altres comportaments que li causen dany a la seua salut física, psicològica i / o social (violència, anorèxia, obesitat, bullying, sectes, etc.).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada